راهنمای انتخاب سبک  کابینت آشپزخانه

سبک کابینت آشپزخانه شما اغلب، اولین چیزی است که افراد هنگام ورود به آشپزخانه می‌بینند. زمانیکه قصد بازسازی آشپزخانه خود را دارید باید تعیین کنید که آشپزخانه شما چه سبکی داشته باشد. مدرن، کلاسیک یا انواع دیگر که با آنها آشنا می‌شویم. شاید بی‌شمار طرح، سبک و رنگ برای انتخاب کابینت وجود داشته باشد و ما در این مقاله سعی می‌کنیم شما را با بعضی از آنها آشنا کنیم.

انتخاب بر اساس رنگ

هنگام تصمیم‌گیری در مورد یک سبک و طرح کلی برای آشپزخانه خود، اولین انتخاب شما به احتمال زیاد رنگ آن خواهد بود. در هنگام بازسازی و یا ساخت کابینت جدید آشپزخانه رنگ‌های زیادی برای انتخاب وجود دارد. بطور کلی سفید محبوب‌ترین رنگ است که در ترکیب با رنگ‌هایی مانند چوب، طوسی، کرم و … جذاب‌تر می‌شود. همچنین رنگ سفید بصورت مات و براق که می‌تواند از متریال‌های متفاوت ساخت کابینت انتخاب شده باشد. ترندهای جدید رنگ در سال‌های اخیر علاوه بر رنگ سفید، رنگ‌های مشکی، سورمه‌ای، آبی، سبز، طوسی یا خاکستری و ترکیب این‌ رنگ‌ها با یکدیگر است. تصمیم‌گیری و انتخاب زود هنگام رنگ کابینت، انتخاب‌های دیگر مانند میز آشپزخانه، رنگ کفپوش و کاشی بین کابینتی و … را آسان‌تر می‌کند.

انواع کابینت آشپزخانه و سبک‌های آن

طراحی درب‌های کابینت آشپزخانه نمایانگر سبک آن است. برای راهنمایی بهتر، این موضوع را به سه بخش تقسیم می‌کنیم: ساخت کابینت، انواع کابینت و نوع درب کابینت. 

ساخت بدنه داخلی (یونیت) کابینت معمولاً در تمامی‌ سبک‌ها یکسان است که متناسب با زمینی، هوایی و کمدی بودن آن ساخته و نصب می‌شود. در اکثر مواقع رنگ بدنه داخلی کابینت، سفید است اما نسبت به سلیقه مشتری می‌تواند رنگ دیگری داشته باشد. اگر هر کدام از یونیت‌ها درب نداشته باشد باید از رنگ درب‌ یونیت‌های دیگر برای زیبایی بیشتر آشپزخانه ساخته شود. 

انواع سبک‌های کابینت عبارتند از: کابینت کلاسیک، کابینت مدرن، کابینت نئوکلاسیک، کابینت ایرانی، کابینت مینیمال، کابینت روستیک، کابینت بوهمیان، کابینت انتقالی (ترنزیشنال)، کابینت فرانسوی، کابینت سنتی غربی، کابینت هالیوودی، کابینت ساحلی،  کابینت بدون درب و کابینت شیکر.

جنس بدنه کابینت‌های آشپزخانه در اکثر مواقع ام‌دی‌اف (MDF) می‌باشد و در بعضی مواقع چوب یا روکش. اما درب کابینت می‌تواند انواع مختلفی از جمله ام‌دی‌اف (MDF) شرکتی، رنگ پلی‌استر یا پلی‌اورتان، روکش کارگاهی یا شرکتی از جنس چوب یا پی‌وی‌سی (PVC)، و یا خود چوب باشد. همچنین می‌تواند بصورت پروفیل‌های شیشه‌ای و یا برش‌خورده با دستگاه سی‌ان‌سی (CNC) و سبک ممبران باشد. امروزه سبک‌های زیادی از درب‌های کابینت وجود دارد که ما در ادامه این مطلب در سایت موکاچوب به چند نوع از محبوب‌ترین‌های آنها ‌می‌پردازیم.

موضوع انتخاب سبک کابینت آشپزخانه با متریال کابینت آشپزخانه دو موضوع متفاوت از یکدیگر هستند. سبک یک کابینت آشپزخانه ربطی به جنس آن ندارد و بیشتر به مدل و ظاهر کابینت بستگی دارد. 

زمانیکه قصد بازسازی منزل خود را دارید، مهمترین قسمتی که در ظاهر آن تاثیرگذار است، آشپزخانه و کابینت‌های آن است. قبل از هر چیز، باید فضای خانه و آشپزخانه را بررسی کنید تا بتوانید بهترین سبک برای انجام آن را انتخاب کنید. ساده‌ترین راه برای شروع، آشنایی با سبک‌های کابینت آشپزخانه است. در موکاچوب به شما کمک می‌کنیم تا بهترین‌ها را انتخاب کنید و از انجام آن لذت ببرید. 

آشنایی با سبک و متریال کابینت آشپزخانه به شما کمک می‌کند تا انتخاب درستی داشته باشید و حتی نظرتان را نسبت به مدل انتخابی قبلی تغییر دهید. شایان ذکر است انتخاب این دو موضوع رابطه زیادی با بودجه‌ای که برای بازسازی در نظر دارید، خواهد داشت. در بازسازی باید هزینه‌ها را در نظر داشت و آن‌ها را به خوبی کنترل کرد تا بتوان تمامی قسمت‌های مدنظر را طراحی و اجرا کرد. ما در گروه بازسازی ساختمان موکاچوب به شما کمک می‌کنیم تا با میزان بودجه‌ای که در نظر دارید بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

در ادامه این مطلب به معرفی سبک‌های محبوب و پرطرفدار کابینت آشپزخانه در ایران می‌پردازیم:

1- کابینت کلاسیک (CLASSIC CABINET)

هنوز هم کابینت کلاسیک یکی از محبوب‌ترین کابینت‌های آشپزخانه به شمار می‌رود. متریال این سبک می‌تواند از هر نوعی باشد اما بیشتر از چوب، روکش و رنگ در ساخت آن استفاده می‌شود. سبک این کابینت شلوغ و پرکار است که نمادی از اشرافی بودن دارد. این سبک کابینت برای خانه‌هایی با دکوراسیون کلاسیک و دارای تزئینات زیاد اجرا می‌شود و جلوه‌ای بسیار شیک و زیبا دارد. الگوها و اشکال این سبک بصورت تکراری و با ریتمی خاص اجرا می‌شود.

در انتخاب این سبک باید فضای آشپزخانه را در نظر گرفت چرا که انتخاب این سبک برای آشپزخانه‌های کوچک چندان مناسب نیست. 

با وجود اینکه با متریال‌هایی غیر از چوب می‌توان برای ساخت کابینت با سبک کلاسیک استفاده نمود اما باز هم از لحاظ قیمتی این سبک هزینه بالاتری نسبت به مدل‌هایی مانند سبک مدرن دارد. 

زمان ساخت و اجرای این کابینت نیز نسبت به مدل‌های دیگر می‌تواند با توجه به حکاکی‌ها و تزئینات آن بیشتر باشد و این نکته‌ای است که در بازسازی آشپزخانه خود باید آن را در نظر داشته باشید. 

کابینت ممبران یا کلاسیک در عین زیبایی نیاز به نگهداری و مراقبت بیشتری دارد چرا که ترمیم قسمت‌های آسیب‌دیده آن کار دشواری است و نیاز به صرف هزینه و زمان دارد.


2- کابینت مدرن (MODERN CABINET)

مهم‌ترین ویژگی سبک مدرن کابینت، سادگی آن می‌باشد. این سبک بسیار محبوب است و طرفدار زیادی دارد. در طراحی این کابینت از سطوح صاف و صیقلی و یکدست به کار گرفته می‌شود که نظر مخاطب را به خود جلب می‌کند. در این سبک کمترین پیچ و خم و سطح ناصافی را مشاهده می‌کنید. در ساخت کابینت مدرن می‌توان از ام‌دی‌اف (MDF) شرکتی، هایگلاس و همچنین رنگ‌هایی مانند پلی‌استر و پلی‌اورتان استفاده نمود. همچنین ترکیب رنگ‌های متفاوت نیز می‌تواند جلوه زیبایی به این نوع سبک کابینت ببخشد. این سبک کابینت برای افرادی که به طرح‌های شلوغ علاقه ندارند بسیار مناسب است. در طراحی این سبک از اشکال هندسی دایره و مربع به کار گرفته می‌شود.


3- کابینت نئوکلاسیک (NEOCLASSICAL CABINET)

سبک نئوکلاسیک در دیزاین آشپزخانه تلفیقی از سبک‌های مدرن و کلاسیک می‌باشد. این سبک طرفداران زیادی دارد و یکی از محبوب‌‌ترین سبک‌ها به شمار می‌رود. زیبایی این سبک سبب شده تا طراحی و اجرای آن رواج زیادی پیدا کند و جای خود را در آشپزخانه‌های بسیاری از خانه‌ها باز کند. پرطرفدار‌ترین رنگ‌ها در این سبک عبارتند از: خاکستری (طوسی)، سورمه‌ای، سبز، سفید، کرم و طلایی. 

مهمترین ویژگی این سبک تقارن اجزاء و استفاده از خطوط صاف و منظم است. ظاهری ساده اما در عین حال بسیار جذاب و دلنشین. این سبک برای افرادی که از طرح نه چندان شلوغ و نه چندان ساده لذت می‌برند، بسیار توصیه می‌شود.

کابینت نئوکلاسیک یکی از کابینت‌های مد روز شناخته شده است. در تولید این محصول از تکنولوژی‌های جدید استفاده می‌شود و مهمترین دلیل محبوبیت آن این است که می‌توان از یک یا چند رنگ دلخواه و طرح‌های بسیار متفاوت و جذاب استفاده نمود. در تولید این نوع کابینت می‌توان از متریال‌هایی مانند پلی‌اورتان، روکش، چوب و پولیشی استفاده نمود. 

انتخاب این سبک برای افراد مشکل‌پسند بسیار گزینه مناسبی است. چرا که به راحتی می‌توان آن را با سلیقه خود طراحی و اجرا نمود. تیم طراحی و اجرای موکاچوب شما را در این امر یاری می‌کند. در ادامه چند نمونه عکس از این سبک جذاب و دوست‌داشتنی کابینت آشپزخانه مشاهده فرمایید.


4- کابینت مینیمال (MINIMAL CABINET)

یکی دیگر از پرطرفدار‌ترین سبک‌های کابینت آشپزخانه، سبک مینیمال است که مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته و از آن استقبال می‌کنند. این طرح در آپارتمان‌های شیک و امروزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. جذابیت این طرح بخاطر سادگی آن است و شباهت بسیاری به سبک مدرن دارد با این تفاوت که از آن ساده‌تر به نظر می‌آید. در این سبک از اکسسوری‌های کمتری استفاده می‌شود مثلاً برای ساده‌سازی کابینت، دستگیره مخفی برای آن تعبیه می‌شود. در این سبک از رنگ‌های ساده و بدون زرق و برق استفاده می‌شود. پرکاربرد‌ترین رنگی که در طراحی این سبک استفاده می‌شود، سفید است. جنس ام‌دی‌اف (MDF) شرکتی، متریال پرمصرفی است که در این سبک به کار می‌رود. با موکاچوب بهترین سبک را برای آشپزخانه خود انتخاب کنید.


5- کابینت روستیک (RUSTIC CABINET)

سبک روستیک یا روستایی یکی از سبک‌های پرطرفدار کابینت است. در این سبک محیط آشپزخانه به سبک سنتی و روستایی طراحی و ساخته می‌شود. سادگی و زیبایی خاصی داشته و می‌تواند به انواع سبک‌های کلاسیک و … شبیه باشد. اما با توجه به اینکه زیبایی و ویژگی‌های منحصر به فردی دارد می‌توان آن را یک سبک جداگانه در نظر گرفت. در ساخت کابینت این سبک از جنس ام‌دی‌اف (MDF) طرح چوب، روکش چوب و برای ساخت کابینت لوکس از جنس چوب استفاده می‌شود. ظاهر سبک روستیک کابینت ساده و رنگ و رو رفته است که نماد بی آلایشی و دور از تجملاتی است. برای طراحی و اجرای این سبک کابینت می‌توانید از متخصصین موکاچوب کمک بگیرید. در زیر می‌توانید چند نمونه از کابینت‌های روستیک را مشاهده نمائید.


6- کابینت بوهمیان (BOHEMIAN CABINET)

کابینت بوهمیان یا بوهو برای افرادی که از نظم و خطوط صاف و یکدست خسته شده‌اند، مناسب است. این سبک از هیچ اصول خاصی پیروی نمی‌کند و می‌توان گفت دلی است. هر چند می‌توان آن را با سبک‌های دیگر تلفیق کرد و زیبایی خاصی به آن بخشید. در این سبک از رنگ‌های شاد بیشتری استفاده می‌شود. این سبک آرامش خاصی به خانه و آشپزخانه شما می‌بخشد و یک انتخاب ایده‌آل برای افرادی که به رنگ و هنر اهمیت می‌دهند، می‌باشد. در ساخت این کابینت از متریال‌هایی مانند چوب، فلز و … استفاده می‌شود. طراحی محیط شما قبل از اجرای کابینت می‌تواند به اجرای هر چه بهتر این سبک در خانه‌تان کمک کند. گروه موکاچوب شما را در تمامی مراحل ساخت این سبک کابینت شما را همراهی می‌کند.

معمولاً در طراحی و اجرای این سبک یک ردیف کابینت زمینی و به جای کابینت دیواری از شلف دیواری استفاده می‌شود. استفاده از گل و گیاه در دیزاین این سبک بسیار مرسوم است و می‌توان آن را یکی از اجزای شناسایی این سبک دانست. در ادامه می‌توانید عکس‌هایی از کابینت‌های سبک بوهمیان را مشاهده نمائید.

سبک‌های دیگری نیز برای انتخاب کابینت وجود دارد که به صورت ساده یا تلفیقی از دو یا چند سبک دیگر پدید آمده‌اند. از جمله آنها می‌توان به سبک انتقالی یا ترنزیشنال، سبک کابینت فرانسوی، سبک کابینت سنتی غربی، سبک کابینت هالیوودی، سبک کابینت ساحلی، سبک کابینت شی‌کر و … اشاره نمود که در ایران خیلی مرسوم نیستند. 

در جمع‌بندی نهایی می‌توانیم به این نتیجه برسیم که در کشور ایران سبک‌های کلاسیک، مدرن و نئوکلاسیک پرطرفدارترین سبک‌های اجرا شده کابینت آشپزخانه‌ هستند. این مهم است که بدانید چه سبکی را برای آشپزخانه خانه خود انتخاب کنید. امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم شما را با سبک‌های کابینت آشپزخانه آشنا کنیم. همواره می‌کوشیم بهترین خدمات را به شما ارائه دهیم. در هر مرحله از بازسازی که باشید می‌توانیم به شما کمک کنیم تا بهترین‌ها را در اختیارتان قرار دهیم. موکاچوب همراه همیشگی شما در صنعت بازسازی ساختمان

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *